2010-09-16 15:22:45• hírek • Póti Orsolya

Átvették az új gépjárműveket

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség szeptember 16-án vette át az autókészlet első részletét, mely az európai alapokból vásárolt.

A felszerelt gépjárművekkel a jövőben az elvégzett feladatok hatékonyságát növelnék, illetve a határőrizet minőségét javítanák. A határrendészet a szerződés alapján jelenleg összesen 33 járművet vett át: városi autókat, kutya szállításához speciálisan kifejlesztett járműveket, kisteherautókat és terepjárókat.

A program finanszírozása teljes egészében támogatásokon alapul, pontosabban „A külső határellenőrzés megerősítése a szárazföldi és tengeri mobilitáson keresztül" elnevezésű projekt segítségével kaphatták meg a gépjárműveket.

A  Szatmár Megyei Határőrrtendészet központjába a csütörtöki nap folyamán megérkezett két Audi A4 típusú személygépkocsi is valamint átvettek 20 Volkswagen Passat Varian gépkocsit, 12 Volkswagen Transporter kisbuszt és egy Iveco Massif típusú terepjárót - ezeket a közeljövőben a különböző megyei határőrségekhez osztják ki. A kiosztáskor a szerződést megkötő cégek képviselői is jelen voltak  a személyzet képzése és a gépjárművek átadása miatt.



Az autóknak különleges műszaki jellemzői vannak: funkcionalitásuknak, hatékonyságuknak, megbízhatóságuknak és magas műszaki teljesítményüknek köszönhetően a jövőben a határrendészet emberei még jobban tudják teljesíteni feladataikat. Az egyes speciális járművek műszaki eszközökkel vannak felszerelve: akusztikai és optikai figyelmeztető rendszerrel, mobil kommunikációs rendszerekkel, hordozható projektorral, és extra akkumulátorral.

A gépjárművek korszerű munkakörülményeket biztosítanak a személyzetnek, illetve még több esélyt adnak a gyors beavatkozásokra.



Új autókkal bővült a határrendészet gépjárműveinek száma


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: